Vyhlásením tendra vstúpil projekt zásobovania vodou na Zemplíne do ďalšej etapy

Michalovce 26. januára (TASR) – Vyhlásením medzinárodného tendra na dodávateľa stavebných prác vstúpil rozsiahly projekt pod názvom Zásobovanie pitnou vodou a odkanalizovanie juhovýchodného Zemplína do ďalšej etapy.

Tender s celkovým rozpočtovým nákladom 23,61 milióna EUR (v prepočte asi 956,3 milióna SKK) vyhlásila košická východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS). Dovedna 75 % celkových nákladov poskytne na realizáciu projektu Európska únia (EÚ) z predvstupového fondu ISPA, 20 % prispeje štát a zvyšných 5 % vloží VVS.

„Uchádzač o všetky tri časti kontraktu musí spĺňať požiadavku obratu 40 miliónov eur ročne v posledných troch rokoch. Zároveň sa musel v posledných 7 rokoch podieľať na troch stavbách podobného charakteru a rozsahu,“ uviedol dnes TASR projektový manažér Vladimír Jakub.

Projekt zahŕňa 166 kilometrov nových vodovodov, na ktorých bude napojených 31 obcí spomínaného regiónu, výstavbu kanalizácie a čistiarní odpadových vôd. Jeho realizácia by sa mala začať pravdepodobne v polovici tohto roka.

Podľa Jakuba sa realizáciou projektu skvalitní na juhovýchode Zemplína životné prostredie a zvýši sa kvalita pitnej vody, ktorá je v uvedenej časti Slovenska vďaka obsahu PCB-látok najhoršia.

Súvisiace články

Aktuálne správy